Zadzwoń

Pon – pt 8:00 – 18:00

Wiadomości

Sprawdź, co nowego w GRENKE i poznaj tematy związane z leasingiem i faktoringiem. Znajdziesz tu artykuły, komunikaty prasowe, informacje o nowych wydarzeniach i wiadomości ze świata finansów. Zapraszamy do lektury!

Archiwum

Jeśli interesują Cię starsze teksty, zajrzyj do naszego archiwum. W jednym miejscu znajdziesz wszystkie wiadomości z ubiegłych lat.

National News

Wszystkie
wcześniejsze
Resetuj filtr

sty 2020

GRENKE’s strong growth continues in 2019

• GRENKE Group’s new business in 2019 reaches EUR 3,566.6 million for a year-on-year increase of 19.7%
  • Solid growth achieved in core markets

gru 2019

Leasing Nowoczesny – nowe podejście do finansowania, którego potrzebował biznes

• Czym jest leasing? Jest to obecnie najpowszechniejsza forma finansowania możliwości korzystania z maszyn, urządzeń, pojazdów oraz sprzętu IT. Tradycyjne podejście do leasingu sprowadza się do zawiązania umowy, dzięki której możliwe jest wejście w posiadanie danego przedmiotu w zamian za zapłatę ustalonych w umowie rat leasingowych a następnie jego zakupu za określoną wartość.
  • Jest to sprawdzona i popularna droga, niemniej kontrahenci biznesowi wciąż poszukują korzystniejszych rozwiązań dla swoich przedsiębiorstw. Jednym z nich jest Leasing Nowoczesny, który pozwala firmom korzystać z rzeczy niezbędnych do efektywnego prowadzenia i rozwijania biznesu bez faktycznego posiadania ich.

lis 2019

Współpraca z dużą firmą - szanse i wyzwania

• Według raportu Fundacji Startup Poland aż 82% polskich spółek technologicznych chce współpracować z korporacjami, a co trzecia z nich zawiązuje taką biznesową relację.
  • 36% uważa korporacje za swoich strategicznych klientów, przy czym 33% z małych firm decyduje się na taką współpracę głównie ze względu na rozbudowaną sieć dystrybucyjną czy infrastrukturę IT.

paź 2019

GRENKE’s business continues to perform well in the third quarter of 2019

• Nine-month net profit increases by 5.2% to EUR 103.0 million (9M-2018: EUR 98.0 million)
  • Loss rate is stable compared to the second quarter of 2019 and in line with expectations

paź 2019

GRENKE Group News

Growth continues in the third quarter of 2019 accompanied by higher profitability

• New business at GRENKE Group Leasing increases 21.7% in the first nine months resulting in a slight increase in the full-year forecast to 18% - 21% (prior forecast: 16% - 19%)
  • Contribution margin 2 in the third quarter equals 17.1% after a level of 16.6% in the second quarter

sie 2019

GRENKE AG: Resignation of Supervisory Board member Heinz Panter

Baden-Baden, August 20, 2019: Heinz Panter, member of the Supervisory Board of GRENKE AG, today informed the Company that he is resigning as Supervisory Board member with immediate effect and leavi...

GRENKE Group News

GRENKE continues its profitable growth course in a challenging environment and increases net profit in the first half-year by 7%; full-year forecast adjusted to growth of 5 to 13%

• Half-year net profit increases by 7.2% to EUR 68.3 million (6M-2018: EUR 63.8 million)
  • Higher risk provisions required than initially forecast at the start of the year

GRENKE Group News

GRENKE AG adjusts forecast for 2019 Consolidated Group net profit and reaffirms new business forecast

• Adjustment in forecast for Consolidated Group net profit: following net profit of EUR 131 million in the previous year, net profit in the current year forecasted to rise to EUR 138 to 148 million (previous forecast: EUR 147 to 156 million)
  • Target for new business growth at GRENKE Group Leasing narrowed to 16 to 19 percent (previous forecast: 14 to 19 percent)

lip 2019

Co wpływa na rozwój biznesu?

• Jak skutecznie się komunikować? Jak bezpiecznie przechowywać dane? Jak optymalnie finansować innowacje? Jak dbać o płynność finansową firmy?
  • Na te pytania szukaliśmy odpowiedzi podczas kolejnej edycji Explore Talks, tym razem w Katowicach.

Solid new business growth recorded in the second quarter of 2019

• Increase of 22.7% in new business at the GRENKE Group in the first half of 2019
  • Full-year forecast for growth of Leasing new business confirmed at a range of 14% – 19%
Nie znaleziono artykułów